[av_one_half first]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Bij VW Veteranen Coenen kunt U natuurlijk ook terecht voor de APK keuring van uw voertuig. Wij keuren oldtimers, trikes, en moderne auto’s. Wij zijn bevoegd om zowel benzine- als dieselmotoren APK te keuren. Onze werkplaats voldoet reeds aan de nieuwe eisen voor de APK.

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is de Nederlandse implementatie van de in Europa wettelijk verplichte autokeuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.
[/av_textblock]

[/av_one_half][av_one_half]
[av_image src=’http://vw.marketingwizards.nl/wp-content/uploads/2015/01/rdwschild.jpg’ attachment=’42’ attachment_size=’full’ align=’center’ animation=’no-animation’ link=” target=” styling=” caption=” font_size=” appearance=”][/av_image]
[/av_one_half]

[av_one_full first]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Nieuwe auto’s die op benzine rijden moeten (anno 2008) vier jaar na de ingebruikname voor het eerst worden gekeurd, daarna twee keer om de twee jaar en vervolgens ieder jaar opnieuw. Nieuwe auto’s die op diesel of lpg rijden moet de eerste keer na drie jaar worden gekeurd en daarna jaarlijks. Auto’s ouder dan 30jaar hoeven slechts om de 2 jaar te worden gekeurd, auto’s van voor 1960 zijn zelfs geheel vrijgesteld van de keuringsplicht. De afloopdatum van de keuringsperiode staat in het keuringsrapport.

De auto mag 2 maanden vóór de einddatum ter keuring aangeboden worden. Bij goedkeuring wordt de oude datum verlengd. Wordt de auto twee maanden vóór de afloop van de huidige periode opnieuw goedgekeurd, dan geldt de nieuwe periode dus 2 maanden langer. De einddatum van het keuringsbewijs mag niet overschreden worden.

Met ongeldige APK mag niet met het voertuig worden gereden anders dan via de kortste weg naar het APK-station. Het voertuig moet dan gestald worden op privéterrein niet zichtbaar vanaf de openbare weg, en geschorst om niet te hoeven voldoen aan de APK-plicht. Zonder geldige APK en niet geschorst volgt automatisch een boete.
[/av_textblock]

[/av_one_full]